firewallpazari_white_footer

İhtiyaç duyduğunuz ağ güvenlik ekipmanlarının seçimi konusunda kararsız kaldıysanız, aşağıdaki formu doldurarak bize ulaşın. Satış destek ekibimiz en kısa zamanda sizinle iletişime geçecektir.



    FORGOT YOUR DETAILS?

    TTnet virüsü yeni versiyonu – PTT virüsü

    by / Cuma, 06 Mart 2015 / KategoriEset, Firewall, Genel, İpucu
    ptt virüs mail

    Bu gün gelen bir mail üzerine bu makaleyi yazmaya ihtiyaç duydum.

    Neydi beni bu kadar rahatsız eden?

    TTnet virüsü yeni versiyonu – PTT virüsü yeni versiyon olarak karşıma gelmesi.

    Biliyorsunuz ttnet virüsü adı ile yayılan kötü kodlu bir yazılım ile çok veri kaybettik.
    Ne yapıyor bu virüs; bilgisayar hatta ana makineye path var ise file server deki tüm dosyalarımızı şifreleyen kötü kodlu yazılm. Buna  benzer bir durumla karşılaştım. Bu sefer olay karşımızda “PTT Kargo  adresiniz yanlış size gelen ürününüzü teslim edemedik, lütfen link’deki formu dikatlice doldurun.” adı ile gelen mail oldu.

    Bu günlerde hepimiz online sitelerden alışveriş yapıyoruz. Keza Ali express hastalığınız var ise bir gözünü PTT kargoda oluyor 🙂 ve PTT kargodan gelen ürünleri takip eden biri olarak gelen maili çok kolaylıkla açabilirdim. Fakat bu maildeki linkin phishing sitesine gitmesi ve ekinin .zıp olması, hatta bu .zip ‘lı dosyanın copy.com indiriliyor olması benim ekin kotu bir kod olduğuna ve zarar vereceğine karar vermemi sağladı.

    ttnet virusu
    Sizlerde bu tür maillerde gelen adres ve eklerin uzantılarına hatta indirildiği sitelere bakarak kendinizi koruyabilirsiniz. Bu tür önceki bilinen trojan veya virüs varyantları bilgisayarınızdaki ve firewall virüs korumalarının bulması çok zordur. Her gün onlarca değişik versiyonu çıktığını düşünür iseniz.
    Bu durumlarda kaynak sitelere direk giderek ufak bir araştırma ile adreslerin yalan olduğunu tespit edebilirsiniz. Böylece datalarınızı kormuş olursunuz. Tabi yedek almak ve yedekleme cihazını yedeklenen cihazdan ayırmamayı unutmamanız dileklerimiz ile. Umarız bu makaleyi yazmaya ayırdığım zaman sizlere faydalı olmuştur.

    uMMAN

    TOP